clock icon
25'

Γιορτινή σαλάτα της άνοιξης

Υλικά

  • ½ ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 1 μαρούλι (την καρδιά) χοντροκομμένο
  • 1/3 ματσάκι μυρώνια
  • λίγο φρέσκο μαϊντανό σε ολόκληρα φυλλαράκια
  • 1/3 ματσάκι φύλλα δυόσμο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 1 φλιτζάνι ανθότυρο
  • Για τη σος

  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Η σαλάτα στην πιο νόστιμη και αρωματική ανοιξιάτικη εκδοχή της “παντρεύει” τη ρόκα και το μαρούλι με μυρωδικά, αβοκάντο, φράουλες και ανθότυρο και περιχύνεται με μια δροσερή σoς.

Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε φετούλες. Κόβετε και τις φράουλες επίσης σε φέτες.
Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φετούλες του αβοκάντο και τις φράουλες.
Μέσα σε ένα μπολ σπάζετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα. Τέλος, περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε σε ένα μπολάκι το χυμό του λεμονιού, το ξύδι και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά τα υλικά με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε σε φετούλες. Κόβετε και τις φράουλες επίσης σε φέτες.

Βήμα 3

Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τη ρόκα, το μαρούλι, τα μυρώνια, τον μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις φετούλες του αβοκάντο και τις φράουλες.

Βήμα 4

Μέσα σε ένα μπολ σπάζετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και το ρίχνετε πάνω από τη σαλάτα. Τέλος, περιχύνετε με τη σος, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως!