GLOSSA-1
clock icon
20'

Γλώσσα με λεμόνι και κάππαρη

Υλικά

  • 4 φιλέτα γλώσσα ψάρι
  • 100γρ. αλεύρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 100γρ. κάππαρη
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 50ml βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού θρούμπι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μια ωραία πρόταση συνοδείας είναι τα σπαράγγια ή οι βραστές πατάτες.

Ψάχνετε εύκολους, απλούς και κυρίως νόστιμους τρόπους να μαγειρέψετε το ψάρι σας; Αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Σε ένα μπολ βάζετε τα φιλέτα γλώσσας και τα αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές. Τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γλώσσες σε δόσεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις γυρίζετε μόνο μία φορά για να μη διαλυθούν. Τις ακουμπάτε προσεκτικά σε ένα πιάτο στρωμένο με λίγο απορροφητικό χαρτί και κατόπιν σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Σε ένα καθαρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε την κάππαρη για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνετε τις γλώσσες με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με το θρούμπι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε τα φιλέτα γλώσσας και τα αλευρώνετε καλά από όλες τις πλευρές. Τα τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις γλώσσες σε δόσεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Τις γυρίζετε μόνο μία φορά για να μη διαλυθούν. Τις ακουμπάτε προσεκτικά σε ένα πιάτο στρωμένο με λίγο απορροφητικό χαρτί και κατόπιν σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.

Βήμα 3

Σε ένα καθαρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε την κάππαρη για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 4

Περιχύνετε τις γλώσσες με τη σάλτσα που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με το θρούμπι και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook