gopes

Υλικά

  • 1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
  • 200ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500ml ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένας ωραίος τρόπος για να βάλετε στο τραπέζι μια καλή ψαριά!

Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.
Φωτογραφία – Food styling: Majerico

Διαδικασία

Βήμα 1

Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 2

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Βήμα 3

Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.

Φωτογραφία – Food styling: Majerico