clock icon
30'

Δροσερή ρυζοσαλάτα με πικάντικα καλαμαράκια και βινεγκρέτ μουστάρδας

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι μπονέτ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 2 κονσέρβες Καλαμαράκια Πικάντικα SAFCOL (των 170γρ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό και βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • Για το dressing

  • 50ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 20ml ξίδι λευκό βαλσαμικό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια ωραία πρόταση για ελαφρύ γεύμα, ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας. Τα πικάντικα καλαμαράκια Safcol δίνουν σε αυτό το πιάτο απίστευτη νοστιμιά.

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Σουρώνετε τα καλαμαράκια αλλά κρατάτε το υγρό από τις συσκευασίες για να το χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή του dressing.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί, κρατώντας 1-2 κουτ. σούπας από τα ανάμικτα μυρωδικά για το σερβίρισμα.
Για το dressing: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι μαζί με τον ζωμό από τα καλαμαράκια που κρατήσατε και ανάλογο αλατοπίπερο.
Περιχύνετε τη σαλάτα με όσο dressing θέλετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα μυρωδικά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Το σουρώνετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Σουρώνετε τα καλαμαράκια αλλά κρατάτε το υγρό από τις συσκευασίες για να το χρησιμοποιήσετε στην παρασκευή του dressing.

Βήμα 3

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί, κρατώντας 1-2 κουτ. σούπας από τα ανάμικτα μυρωδικά για το σερβίρισμα.

Βήμα 4

Για το dressing: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι μαζί με τον ζωμό από τα καλαμαράκια που κρατήσατε και ανάλογο αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Περιχύνετε τη σαλάτα με όσο dressing θέλετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα μυρωδικά.