tourlou psi2
clock icon
60'

Εύκολο τουρλού

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κολοκύθια
  • 200γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 3 πιπεριές πράσινες
  • 2 πατάτες
  • 6-7 κολοκυθοανθοί (προαιρετικά)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αν θέλετε πιο πλούσιο άρωμα, μπορείτε στο τέλος να προσθέσετε και μια χούφτα φρέσκο βασιλικό.
  • Αν θέλετε το φαγητό σας πιο χορταστικό, στο τέλος προσθέτετε ένα ποτηράκι νερό και 100γρ. ξινόχοντρο και τον αφήνετε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Τα όψιμα λαχανικά του Σεπτέμβρη είναι ακόμη πιο νόστιμα και από τα καλοκαιρινά. Όλα τα υλικά του μπριάμ, μπορούν να μαγειρευτούν σε μια κατσαρόλα, σε ένα νόστιμο τουρλού που ταιριάζει με φέτα και βούτες από φρέσκο ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να ανάψετε το φούρνο.

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.
Ρίχνετε τα κολοκύθια, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Στο τέλος προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο, τους ανθούς, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και ένα μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε όλα τα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια.

Βήμα 2

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα κολοκύθια, τα φασόλια, τις πιπεριές, τις πατάτες και τις μελιτζάνες. Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 4

Στο τέλος προσθέτετε τη ντομάτα, το σκόρδο, τους ανθούς, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και ένα μικρό ποτηράκι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.

Βήμα 5

Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή