clock icon
35'

Ισπανική τορτίγια

Υλικά

  • ½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 6-8 αβγά
  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Η ομελέτα με πατάτες στα ισπανικά λέγεται τορτίγια. Παρέα με χωριάτικο λουκάνικο γίνεται ακόμη πιο χορταστική, ενώ αν τη συνοδεύσετε με μια πράσινη σαλάτα έχετε ένα πλήρες γεύμα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό. Ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τότε τα χτυπημένα αβγά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει από κάτω και ύστερα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την αναποδογυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο.
Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα μαζί με το λουκάνικο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό. Ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε τότε τα χτυπημένα αβγά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει από κάτω και ύστερα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την αναποδογυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά.

Βήμα 4

Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο.

Βήμα 5

Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα μαζί με το λουκάνικο.