kastana stifado
clock icon
1:30'

Κάστανα στιφάδο

Υλικά

  • 600γρ. κάστανα ελαφρώς βρασμένα, αποφλοιωμένα
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
  • 150ml ροζέ ή λευκό κρασί
  • 50ml μαύρο ρούμι
  • 100ml χυμό πορτοκάλι
  • 300γρ. χυμό ντομάτας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Χειμωνιάτικο φαγητό, στιφάδο κάστανο! Υπέροχο για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια για στιφάδο μαζί με το ελαιόλαδο, ρίχνετε το δαφνόφυλλο, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Σβήνετε με το κρασί και το μαύρο ρούμι και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τον χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του καθώς και τη σάλτσα ντομάτας και μαγειρεύετε τα κρεμμύδια σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Βήμα 3

Προσθέτετε τα κάστανα και όσο νερό χρειαστεί και αφήνετε το φαγητό να ψηθεί 10-15 λεπτά επιπλέον. Ρίχνετε το θυμάρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.