Ginger-cake-final

Υλικά

  • 300γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. καστανή ζάχαρη μαλακιά
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αβγά
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 1 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

Ιδανικό γλυκάκι για να το φτιάξετε μαζί με τα παιδιά και στη συνέχεια να το απολαύσετε ενώ παίζετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το εκχύλισμα της βανίλιας.
Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθει.
Ψήνετε για 45-55 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder, τα μπαχαρικά και τα ανακατεύετε.

Βήμα 3

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 4

Προσθέτετε το εκχύλισμα της βανίλιας.

Βήμα 5

Ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.

Βήμα 6

Προσθέτετε το μίγμα του αλευριού και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθει.

Βήμα 7

Ψήνετε για 45-55 λεπτά (κάνετε το τεστ της οδοντογλυφίδας).