kagiana1s
clock icon
20'

Καγιανάς με πιπεριές και τυριά

Υλικά

  • 6-8 αυγά
  • 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η κλασική ομελέτα που φτιάχνουν στην Πελοπόννησο και περιέχει κρεμμύδι και ντομάτες, σε αντίθεση με τη στραπατσάδα που είναι μόνο με αυγά και ντομάτες. Προσθέσαμε πιπεριές και τυριά για να τον εμπλουτίσουμε σε χρώμα και γεύση.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με σπάτουλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. Ο καγιανάς τρώγεται χλιαρός, αλλά και κρύος, σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν και να απορροφηθούν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με σπάτουλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξουν ελαφρά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα. Ο καγιανάς τρώγεται χλιαρός, αλλά και κρύος, σαν ορεκτικό ή πρώτο πιάτο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή