clock icon
30'

Καλαμάρι μαριναρισμένο σε Μοσχοφίλερο

Υλικά

  • 1 καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • Για τη μαρινάδα

  • 4 κουτ. σούπας κρασί Μοσχοφίλερο
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο σπασμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • λίγο κουρκουμά (τούρμερικ ή κιτρινόριζα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σαλάτα

  • φύλλα μαϊντανού (πλυμένα και στραγγισμένα)
  • ρόγες από σταφύλια λευκά, χωρίς κουκούτσι
  • φουντίτσες μάραθο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • τρίμμα φέτας (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Ένα πολύ νόστιμο, αρωματικό και ελαφρύ πιάτο με καλαμάρι, που πρώτα θα μαρινάρουμε σε Μοσχοφίλερο (Μαντινεία Νασιάκου) και μπαχαρικά, θα το ψήσουμε σε σχαροτήγανο και θα το συνοδεύσουμε με μια δροσερή σαλάτα από σταφύλια, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και μάραθο.

Βάζετε τις λωρίδες του καλαμαριού στην μαρινάδα και τις αφήνετε για 10 λεπτά.
Όσο το καλαμάρι μαρινάρεται, εσείς ετοιμάζετε τη σαλάτα που θα συνοδεύσει το πιάτο σας. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα φύλλα μαϊντανού, τις ρόγες σταφυλιού, τις φουντίτσες από το μάραθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την φέτα, αν βάλετε. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Συμπληρώνετε ελαιόλαδο κατά βούληση.
Βγάζετε το καλαμάρι από την μαρινάδα, το περνάτε σε καλαμάκι και το ψήνετε σε σχαροτήγανο. Σερβίρετε στο πιάτο και δίπλα συνοδεύετε με τη σαλάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τις λωρίδες του καλαμαριού στην μαρινάδα και τις αφήνετε για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Όσο το καλαμάρι μαρινάρεται, εσείς ετοιμάζετε τη σαλάτα που θα συνοδεύσει το πιάτο σας. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα φύλλα μαϊντανού, τις ρόγες σταφυλιού, τις φουντίτσες από το μάραθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την φέτα, αν βάλετε. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Συμπληρώνετε ελαιόλαδο κατά βούληση.

Βήμα 3

Βγάζετε το καλαμάρι από την μαρινάδα, το περνάτε σε καλαμάκι και το ψήνετε σε σχαροτήγανο. Σερβίρετε στο πιάτο και δίπλα συνοδεύετε με τη σαλάτα.