clock icon
30'

Καρβέλι γεμιστό με τυρί και ζαμπόν

Υλικά

  • 1 καρβελάκι ψωμί
  • 250γρ. κασέρι σε κυβάκια
  • 250γρ. ζαμπόν σε κυβάκια
  • μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο
  • λίγο βούτυρο για την κρούστα

Ένα πολύ ωραίο μεζεδάκι για το πάρτι ή μια ξαφνική επίσκεψη φίλων, που ετοιμάζετε πραγματικά πολύ εύκολα και με απλά υλικά και αρέσει πολύ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάνετε εγκοπές στο καρβέλι και μπήγετε σε όσο πιο πολλά σημεία μπορείτε το κασέρι, το ζαμπόν και το δεντρολίβανο.
Αλείφετε με βούτυρο το καρβελάκι, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε το καρβέλι κόβοντας στα 4 και συνοδεύοντας με φυλλαράκια ρόκας και φέτες φρέσκιας ντομάτας πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κάνετε εγκοπές στο καρβέλι και μπήγετε σε όσο πιο πολλά σημεία μπορείτε το κασέρι, το ζαμπόν και το δεντρολίβανο.

Βήμα 2

Αλείφετε με βούτυρο το καρβελάκι, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το βάζετε σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε το καρβέλι κόβοντας στα 4 και συνοδεύοντας με φυλλαράκια ρόκας και φέτες φρέσκιας ντομάτας πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι.