keftedes sto fourno small

Υλικά

  • 5 φέτες ξερό ψωμί
  • 600 γρ. χοιρινό κιμά
  • 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • λίγη ξερή ρίγανη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ανθό αλατιού

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου φτιάχνει τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια και τα ψήνει στον φούρνο. Υπέροχα, αρωματικά, τραγανά και ανάλαφρα κεφτεδάκια, ιδανικά για κάθε τραπέζι.

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 20΄. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: M. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύουμε το ψωμί και το στύβουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μπασίνα και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και κατόπιν το πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα και ψήνουμε τα κεφτεδάκια για περίπου 20΄. Σερβίρουμε ζεστά ή και κρύα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: M. Γεωργιάδης, Φωτογραφίες Studio M