chilli chicken
clock icon
1:10'

Κινέζικο κοτόπουλο με πιπεριές τσίλι

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 2 πιπεριές τσίλι κόκκινες
  • 2 πιπεριές τσίλι πράσινες
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • αλάτι

Η δημιουργία στην κουζίνα δεν σταματάει ποτέ. Ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο κόβεται σε μπουκίτσες και ψήνεται στο τηγάνι με πράσινες και κόκκινες πιπεριές τσίλι, μπούκοβο και κύμινο.

Κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπούκοβο, το κύμινο , τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο wok με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15’ με σπάτουλα.

Προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30΄. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με νουντλς ή ρύζι.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson- Styling: Jo Harris- Food styling: Ella Tarn

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε και πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και τις πιπεριές τσίλι σε μικρές ροδέλες. Σε ένα wok ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα πολύ μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπούκοβο, το κύμινο , τις πιπεριές τσίλι και το αλάτι. Μαρινάρουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου με αυτό το μείγμα. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο wok με τη μαρινάδα του και με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συχνά για περίπου 15’ με σπάτουλα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την ντομάτα, το κύμινο και το βούτυρο, κλείνουμε με το καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 30΄. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο μάτι για 5΄ ακόμα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με νουντλς ή ρύζι.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson- Styling: Jo Harris- Food styling: Ella Tarn