kotopoulo
clock icon
1:10'

Κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και μέλι

Υλικά

  • 20 κοπανάκια κοτόπουλου
  • Για τη μαρινάδα

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας soy sauce
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille au miel
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους χοντροκοπανισμένους
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 πορτοκάλι σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Η μουστάρδα Maille au miel στη μαρινάδα είναι το μικρό μυστικό της απίστευτης νοστιμιάς που έχουν αυτά τα κοπανάκια. Σάς εγγυόμαστε ότι δεν θα μείνει μπουκιά!

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη soy sauce, τη μουστάρδα, τους χοντροκοπανισμένους κόκκους κόλιανδρου, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι και ανακατεύετε.
Βάζετε μέσα στο μπολ τα κοπανάκια του κοτόπουλου, προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη πλαστική και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν τα κοπανάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αραδιάζετε τα κοπανάκια σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα, πασπαλίζετε με θυμάρι, ανάλογο αλατοπίπερο και προσθέτετε λίγο νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για μια ώρα περίπου. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια δυο φορές.
Σερβίρετε τα κοπανάκια ζεστά, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τη soy sauce, τη μουστάρδα, τους χοντροκοπανισμένους κόκκους κόλιανδρου, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, το κρεμμύδι και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Βάζετε μέσα στο μπολ τα κοπανάκια του κοτόπουλου, προσθέτετε τις φέτες του πορτοκαλιού και ανακατεύετε να σκεπαστούν με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη πλαστική και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να μαριναριστούν τα κοπανάκια.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αραδιάζετε τα κοπανάκια σε ταψί μαζί με τη μαρινάδα, πασπαλίζετε με θυμάρι, ανάλογο αλατοπίπερο και προσθέτετε λίγο νερό. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για μια ώρα περίπου. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τουλάχιστον μια δυο φορές.

Βήμα 4

Σερβίρετε τα κοπανάκια ζεστά, συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.