clock icon
25'

Κορμός με παξιμάδια ολικής άλεσης με 4 δημητριακά και χαρούπι

Υλικά

  • 170γρ. (9τεμ) Ντακάκια Ολικής Άλεσης με χαρούπι Κρήτων Άρτος
  • 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
  • 180γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • 100γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 130γρ. βούτυρο καρύδας
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης

Tips

  • Το γάλα καρύδας δεν πρέπει να βράσει σε δυνατή φωτιά για να μη χάσει τα θρεπτικά συστατικά του.

Ο σεφ Κυριάκος Μελάς ετοιμάζει το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων σε μια άκρως υγιεινή εκδοχή με γάλα καρύδας, Ντακάκια Ολικής Άλεσης με χαρούπι Κρήτων Άρτος και φυσικά σοκολάτα. Στα συν ότι η συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη!

Σπάτε τα παξιμάδια σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε τη βανίλια. Ρίχνετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε.
Παγώνετε το μίγμα στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Ζεσταίνετε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε μέσα τη μαύρη σοκολάτα, σπασμένη με κομμάτια. Προσθέτετε και το βούτυρο καρύδας ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Προσθέτετε τέλος τα φιστίκια και τα παξιμάδια και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό.
Βάζετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί ο κορμός. Κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σπάτε τα παξιμάδια σε μικρά κομμάτια, τα ρίχνετε σε μπολ και προσθέτετε τη βανίλια. Ρίχνετε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε.

Βήμα 2

Παγώνετε το μίγμα στην κατάψυξη, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά. Αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε μέσα τη μαύρη σοκολάτα, σπασμένη με κομμάτια. Προσθέτετε και το βούτυρο καρύδας ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε τέλος τα φιστίκια και τα παξιμάδια και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μίγμα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό.

Βήμα 5

Βάζετε στο ψυγείο ή την κατάψυξη, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί ο κορμός. Κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε.