kotopoulo-me-gemistes-piperies_olivemagazine.gr
clock icon
1:30'

Κοτόπουλο με γεμιστές πιπεριές

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μεγάλο, κομμένο σε 6 μερίδες
  • 300γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό πράσινες πιπεριές «κέρατα»
  • 400γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Οι γεμιστές πιπεριές είναι τέλειο ορεκτικό. Όταν βρεθούν όμως με κοτόπουλο στην κατσαρόλα, το αποτέλεσμα είναι ένα ωραιότατο κυρίως ιδανικό και για τα κυριακάτικα τραπεζώματα.

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να ελευθερωθούν τα αρώματά του.
Προσθέτετε την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κατόπιν το βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά αφήνετε μέσα τη σάλτσα του.
Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις σοτάρετε ολόκληρες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.
Γεμίζετε τις πιπεριές με τη φέτα και τις στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στη σάλτσα. Τοποθετείτε τις μερίδες του κοτόπουλου από πάνω και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πιλάφι ή χυλοπίτες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο και το σοτάρετε στο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το σκόρδο και ανακατεύετε για να ελευθερωθούν τα αρώματά του.

Βήμα 2

Προσθέτετε την ντομάτα και όσο νερό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Κατόπιν το βγάζετε από την κατσαρόλα αλλά αφήνετε μέσα τη σάλτσα του.

Βήμα 3

Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις σοτάρετε ολόκληρες μέσα σε λίγο ελαιόλαδο. Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά.

Βήμα 4

Γεμίζετε τις πιπεριές με τη φέτα και τις στρώνετε στον πάτο της κατσαρόλας, μέσα στη σάλτσα. Τοποθετείτε τις μερίδες του κοτόπουλου από πάνω και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να αναμιχθούν οι γεύσεις και να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρετε με πιλάφι ή χυλοπίτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb