clock icon
50'

Κοτόπουλο με σύκα κι αμύγδαλα

Υλικά

  • 800γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος
  • 100γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • 100γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα, κομμένα και καβουρδισμένα
  • ¼ ματσάκι δενδρολίβανο σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένο
  • 1/8 ματσάκι μαϊντανό σε φυλλαράκια, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 15ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 100ml κρασί λευκό
  • 300ml ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • πουρέ πατάτας για το σερβίρισμα

Το κοτόπουλο συνδυάζεται αρμονικά με αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα, που του προσθέτουν νοστιμιά και το κάνουν ένα πιο ιδιαίτερο πιάτο για το καθημερινό ή και το κυριακάτικο τραπέζι.

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή γουόκ, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνετε το κρασί και το ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη.
Στο τέλος ρίχνετε το ξίδι, το δενδρολίβανο και τον μαϊντανό και «δένετε» τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα σύκα σε πιάτα, πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα και συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα σοτάρετε με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή γουόκ, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.

Βήμα 2

Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνετε το κρασί και το ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη.

Βήμα 4

Στο τέλος ρίχνετε το ξίδι, το δενδρολίβανο και τον μαϊντανό και «δένετε» τη σάλτσα με το κορνφλάουρ. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα σύκα σε πιάτα, πασπαλίζοντας με τα αμύγδαλα και συνοδεύετε με πουρέ πατάτας.