kotopoulo-selino1

Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 2 κιλά πράσα, μόνο το άσπρο μέρος, σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο, τα κοτσάνια χοντροκομμένα, τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 200ml κρασί λευκό
  • 200ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή από κύβο
  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κρόκους
  • χυμό από 1 λεμόνι ή παραπάνω
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ενα εκλεκτό φαγητό, το κοτόπουλο σελινάτο, είναι νόστιμο, οικογενειακό και για κάθε μέρα της εβδομάδας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε τα κοτσάνια από το σέλινο, το κρασί και το ζωμό. Μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά να εξατμιστούν. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια σέλινου.
Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το ζουμί τους στο αβγολέμονο. Ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα το αβγολέμονο και προσθέτετε τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Παράλληλα, μαγειρεύετε τα κοτόπουλα στον ατμό για 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, τοποθετώντας το πρασοσέλινο σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα σε μέτρια φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε τα κοτσάνια από το σέλινο, το κρασί και το ζωμό. Μαγειρεύετε για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι σχεδόν όλα τα υγρά να εξατμιστούν. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια σέλινου.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, χτυπάτε σε ένα μπολ τους κρόκους με το χυμό λεμονιού. Όταν τα πράσα είναι έτοιμα τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε το ζουμί τους στο αβγολέμονο. Ρίχνετε πίσω στη κατσαρόλα το αβγολέμονο και προσθέτετε τα μυρώνια. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Παράλληλα, μαγειρεύετε τα κοτόπουλα στον ατμό για 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, τοποθετώντας το πρασοσέλινο σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή