clock icon
1:10'

Κοτόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά

Υλικά

  • 1 Κοτόπουλο Νιτσιάκος σε μερίδες
  • 200γρ. κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 2 καρότα σε κύβους
  • 100γρ. σελινόριζα σε κύβους
  • 100γρ. αρακά
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Η κοτόσουπα του χειμώνα και της θαλπωρής μαγειρεμένη με Κοτόπουλο Νιτσιάκος.

Ρίχνετε το κοτόπουλο με το φύλλο δάφνης σε 1300ml νερό, αλατοπιπερώνετε, ξαφρίζετε και σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά.
Προσθέτετε τα λαχανικά, το κριθαράκι και συνεχίζετε να βράζετε για 20 λεπτά ακόμη.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού με το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στην κοτόσουπα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σούπα και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνετε το κοτόπουλο με το φύλλο δάφνης σε 1300ml νερό, αλατοπιπερώνετε, ξαφρίζετε και σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα λαχανικά, το κριθαράκι και συνεχίζετε να βράζετε για 20 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το χυμό του λεμονιού με το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στην κοτόσουπα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σούπα και σερβίρετε.