kourabiedes

Υλικά

  • 600γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 10γρ. οινόπνευμα καθαρό
  • 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • ανθόνερο (προαιρετικά)

Αφράτοι και αρωματικοί κουραμπιέδες από τη Γιάννα Μπαλαφούτη.

Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Συνταγή: Γιάννα Μπαλαφούτη / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.

Βήμα 2

Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Βήμα 3

Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.

Βήμα 4

Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Βήμα 5

Συνταγή: Γιάννα Μπαλαφούτη / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης