krepes me mpesamel
clock icon
1:30'

Κρέπες με γέμιση Μπεσαμέλ, κοτόπουλο, μανιτάρια και τυρί

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • 3 αβγά
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 500ml γάλα
  • 500γρ. ψαχνό από βρασμένο κοτόπουλο (κρατάτε λίγο από το ζωμό που έβρασε), πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250γρ. μανιτάρια μικρά σε φετούλες
  • 1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

Το κοτόπουλο ταιριάζει πολύ με τα μανιτάρια. Το συνδυάζουμε λοιπόν με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ και τυρί και γεμίζουμε τις κρέπες που θα φτιάξουμε με Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14 εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ, ρίχνετε από το Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό.
Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι από την Μπεσαμέλ και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενής η γέμιση.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε μία μία τις Κρέπες, τοποθετείτε γέμιση στο κέντρο της καθεμιάς και τις κλείνετε φέρνοντας τις 4 πλευρές τους πάνω από τη γέμιση, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τετράγωνα πακέτα κρέπας. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
Τοποθετείτε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις σερβίρετε σε πιάτα ζεστές, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τυρί και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τις Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 2

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14 εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζάνι του καφέ, ρίχνετε από το Μίγμα για Κρέπες στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 4

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σοτάρετε για λίγο ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό.

Βήμα 5

Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε 1½ φλιτζάνι από την Μπεσαμέλ και το περισσότερο από το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε καλά να γίνει ομοιογενής η γέμιση.

Βήμα 6

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Παίρνετε μία μία τις Κρέπες, τοποθετείτε γέμιση στο κέντρο της καθεμιάς και τις κλείνετε φέρνοντας τις 4 πλευρές τους πάνω από τη γέμιση, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τετράγωνα πακέτα κρέπας. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.

Βήμα 7

Τοποθετείτε τις κρέπες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Τις σερβίρετε σε πιάτα ζεστές, πασπαλίζοντας με λίγο επιπλέον τυρί και μαϊντανό ψιλοκομμένο.