kofto makaronaki me garides small
clock icon
30'

Κρύα σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι, γαρίδες και σάλτσα κοκτέιλ

Υλικά

  • 16 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 60 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 180 γρ. κολοκύθα ψητή, σε κυβάκια
  • Για τη σάλτσα κοκτέιλ

  • 300 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ Σαντορίνης
  • 1 κουτ. σούπας μπράντι
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
  • ½ κουτ. γλυκού καυτερή πάστα harissa

Ένα δροσερό πιάτο με ζυμαρικά, γαρίδες και την αγαπημένη σάλτσα κοκτέιλ. Μπορείτε να την ετοιμάσετε ως σαλάτα αλλά και ως ελαφρύ γεύμα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες τις αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε νερό ίσα να τις καλύπτει. Σιγοβράζουμε για περίπου 2΄-3΄ και τις κρυώνουμε. Έπειτα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα κοκτέιλ, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες χοντροκομμένες, κρατώντας μία ολόκληρη για κάθε πιάτο. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιάτα, γαρνίροντας με μια ολόκληρη γαρίδα στην κορυφή.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες τις αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε νερό ίσα να τις καλύπτει. Σιγοβράζουμε για περίπου 2΄-3΄ και τις κρυώνουμε. Έπειτα βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα κρυώνουμε σε νερό βρύσης, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Βήμα 2

Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα κοκτέιλ, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις γαρίδες χοντροκομμένες, κρατώντας μία ολόκληρη για κάθε πιάτο. Δοκιμάζουμε για αλάτι. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιάτα, γαρνίροντας με μια ολόκληρη γαρίδα στην κορυφή.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M