2100305_3055_krya hortosoupa me pesto diosmou mikri
clock icon
35'

Κρύα σούπα λαχανικών με pesto δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Υλικά

  • 3 πιπεριές κόκκινες
  • 3 καρότα μεγάλα, καθαρισμένα καλά
  • 3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το pesto δυόσμου

  • 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50γρ. φέτα ψιλοτριμμένη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • λίγο αλάτι
  • Για το σερβίρισμα

  • 100γρ. αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αυτό που κάνει την κρύα αυτή σούπα πραγματικά μοναδική είναι το καβουρδισμένο αμύγδαλο. Δοκιμάστε την!

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα καρότα να βράσουν, ενώ παράλληλα βουτάτε για λίγο τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες για να χαλαρώσει λίγο η φλούδα τους. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε υπομονετικά.
Αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε στο ίδιο μπολ με τις πιπεριές.
Μόλις μαλακώσουν λίγο τα καρότα που βράζετε, τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε στο ίδιο μπολ με τα άλλα λαχανικά. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα κομματάκια της κόκκινης πιπεριάς, της ντομάτας και του καρότου και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τη σούπα στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το pesto: ρίχνετε το δυόσμο, το μαϊντανό, τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατάκι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας σφικτός πολτός και τον αδειάζετε σε ένα μπολ.
Ετοιμάζετε τα αμύγδαλα: σε ένα τηγανάκι βάζετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να καβουρδιστούν λιγάκι. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, βάζοντας στο κέντρο του κάθε πιάτου από μία κουταλιά σούπας pesto δυόσμου και πασπαλίζοντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα καρότα να βράσουν, ενώ παράλληλα βουτάτε για λίγο τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες για να χαλαρώσει λίγο η φλούδα τους. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε υπομονετικά.

Βήμα 2

Αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε στο ίδιο μπολ με τις πιπεριές.

Βήμα 3

Μόλις μαλακώσουν λίγο τα καρότα που βράζετε, τα ψιλοκόβετε και τα ρίχνετε στο ίδιο μπολ με τα άλλα λαχανικά. Ρίχνετε στο μπλέντερ τα κομματάκια της κόκκινης πιπεριάς, της ντομάτας και του καρότου και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τη σούπα στο ψυγείο.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το pesto: ρίχνετε το δυόσμο, το μαϊντανό, τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατάκι. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας σφικτός πολτός και τον αδειάζετε σε ένα μπολ.

Βήμα 5

Ετοιμάζετε τα αμύγδαλα: σε ένα τηγανάκι βάζετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να καβουρδιστούν λιγάκι. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, βάζοντας στο κέντρο του κάθε πιάτου από μία κουταλιά σούπας pesto δυόσμου και πασπαλίζοντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb