Hearty tomato soup with rice and vegetables close-up in a bowl.
clock icon
35'

Κόκκινη σούπα με ρύζι και λεμονόχορτο

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 2 εκ., χωρίς φλούδα, λεπτοτριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 μίσχους λεμονόχορτο, χωρίς τα σκληρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένους
  • 1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας πάστα ταμάρινδου (σε μπαχαράδικα)
  • 3 κουτ. σούπας ρύζι basmati
  • 1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • αλάτι

Αυτή η κόκκινη σούπα «ξεφεύγει» από τα συνηθισμένα. Το ρύζι συνδυαστικά με τα μπαχαρικά και όχι μόνο δημιουργούν το απόλυτο vegan πιάτο.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το λεμονόχορτο για 2΄ να βγάλουν τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την πάστα ταμάρινδου και 600 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5΄

Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄ , ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το τσίλι και το λεμονόχορτο για 2΄ να βγάλουν τα αρώματά τους.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, την πάστα ταμάρινδου και 600 ml νερό και σιγοβράζουμε για 5΄

Βήμα 3

Πολτοποιούμε επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε μπλέντερ. Αλατίζουμε ανάλογα με το γούστο μας.
Ζεσταίνουμε ξανά τη σούπα, ρίχνουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 10΄-12΄ , ή μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.