marinarismeno lavraki me roz piperi
clock icon
45'

Λαβράκι μαριναρισμένο με λεμόνι, ελαιόλαδο και ροζ πιπέρια

Υλικά

  • 1 λαβράκι μεγάλο, (περίπου 1/2 κιλό), καθαρισμένο καλά
  • 2 λεμόνια, το χυμό τους
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ροζ πιπέρι σε κόκκους (άφθονο)
  • αλάτι

Το μαρινάρισμα των ωμών ψαριών είναι τέχνη δύσκολη και απαιτεί πολύ φρέσκο ψάρι και μεγάλη ακρίβεια στα υλικά και στους χρόνους. Το καθάρισμα δε, είναι πολύ δύσκολη διαδικασία… Αυτό, μπορείτε να το αναθέσετε στον ιχθυοπώλη σας. Τα υπόλοιπα θέλουν μαστοριά και όρεξη. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει!

Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών βγάζετε από τα φιλέτα τα περιττά κοκκαλάκια. Τα πλένετε και τα σκουπίζετε καλά και αλατίζετε.
Τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο δοχείο και τα περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.
Όταν το χρώμα τους γίνει άσπρο, τα βγάζετε, τα σκουπίζετε και με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε λεπτές φετούλες.
Απλώνετε σε μια ελαφρώς βαθιά πιατέλα, περιχύνετε με το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο που μπορείτε να βρείτε και σκορπίζετε από πάνω μπόλικους κόκκους από ροζ πιπέρι. Βάζετε το λαβράκι στο ψυγείο και το σερβίρετε με τους πρώτους ουζομεζέδες που θα μπουν στο τραπέζι σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών βγάζετε από τα φιλέτα τα περιττά κοκκαλάκια. Τα πλένετε και τα σκουπίζετε καλά και αλατίζετε.

Βήμα 2

Τα τοποθετείτε σε ένα μακρόστενο δοχείο και τα περιχύνετε με το χυμό των λεμονιών. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 8 ώρες περίπου.

Βήμα 3

Όταν το χρώμα τους γίνει άσπρο, τα βγάζετε, τα σκουπίζετε και με ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε λεπτές φετούλες.

Βήμα 4

Απλώνετε σε μια ελαφρώς βαθιά πιατέλα, περιχύνετε με το καλύτερο παρθένο ελαιόλαδο που μπορείτε να βρείτε και σκορπίζετε από πάνω μπόλικους κόκκους από ροζ πιπέρι. Βάζετε το λαβράκι στο ψυγείο και το σερβίρετε με τους πρώτους ουζομεζέδες που θα μπουν στο τραπέζι σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb