clock icon
55'

Λωρίδες στήθους κοτόπουλου στο τηγάνι με λαχανικά και πλιγούρι

Υλικά

  • 1 στήθος Μαύρου Κοτόπουλου Νιτσιάκος
  • 1 πιπεριά πράσινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, σε λωρίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, χωρίς κοτσάνι και σπόρους, σε λωρίδες
  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κολοκύθι, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 καρότο, χωρίς φλούδα, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πλιγούρι

  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα, σε καρεδάκια
  • ½ φλιτζάνι κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Μία νόστιμη και θρεπτική συνταγή με Μαύρο Κοτόπουλο Νιτσιάκος, που ετοιμάζετε πολύ εύκολα. Θα αρέσει πολύ και στα παιδιά.

Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες, το ρίχνετε σε μπολ και αλατοπιπερώνετε.
Ζεσταίνετε σε τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αδειάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 3 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και το καρότο μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα. Αλατίζετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη, να αναμιχθούν τα αρώματα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
Για το πλιγούρι: Μαγειρεύετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε να κρυώσει. Το ανακατεύετε τότε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ελέγχετε το αλάτι.
Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, συνοδεύοντας με το πλιγούρι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε το στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες, το ρίχνετε σε μπολ και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε σε τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά, να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αδειάζετε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια πιατέλα.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 3 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και το καρότο μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα. Αλατίζετε.

Βήμα 4

Χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη, να αναμιχθούν τα αρώματα. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 5

Για το πλιγούρι: Μαγειρεύετε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του και το αφήνετε να κρυώσει. Το ανακατεύετε τότε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ελέγχετε το αλάτι.

Βήμα 6

Σερβίρετε το κοτόπουλο σε πιάτα, συνοδεύοντας με το πλιγούρι.