mageiritsa kokkinisti me seskoula_anoigma
clock icon
1:20'

Μαγειρίτσα κοκκινιστή με σέσκουλα και κρεμμυδάκια

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά, σχετικά μεγάλη, πλυμένη
  • 1-2 αρνίσιες αντεριές καθαρισμένες
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε 500 ml καυτό νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 500γρ. σέσκουλα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τους μίσχους), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά κυρίως στην Πελοπόννησο η μαγειρίτσα της Ανάστασης είναι κόκκινη με διάφορα χόρτα και μυρωδικά.

Βάζετε τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει να ζεματιστούν για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζετε τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζετε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη δάφνη και το μπαχάρι, προσθέτετε τα σέσκουλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τη συκωταριά και τις αντεριές σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει να ζεματιστούν για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε.

Βήμα 2

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα βάζετε τα εντόσθια με το ξερό κρεμμύδι και τα αχνίζετε για μερικά λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη δάφνη και το μπαχάρι, προσθέτετε τα σέσκουλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο και βράζετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση