melitzana me feta IMG_0074
clock icon
50'

Μελιτζάνες με φέτα στην κατσαρόλα

Υλικά

  • 1 κιλό μελιτζάνες, σε χοντρές ροδέλες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 250γρ. φέτα, σε κομματάκια
  • 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Οι μελιτζάνες συνδυάζονται με ντομάτα, σκορδάκι και φέτα, δημιουργώντας το πιο νόστιμο χορτοφαγικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, τη ζάχαρη και το σκόρδο.
Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν.
Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό, κουνάτε να πάνε παντού, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, τη ζάχαρη και το σκόρδο.

Βήμα 2

Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό, κουνάτε να πάνε παντού, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη