clock icon
25'

Μηλολουκουμάδες στιγμής

Υλικά

  • 3 μήλα
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • Για το σερβίρισμα

  • μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • κανέλα
  • καρύδι ψιλοκομμένο

Tips

  • Με την ίδια ζύμη μπορείτε να φτιάξετε στρογγυλούς λουκουμάδες γεμιστούς με κυβάκια σοκολάτας ή ροδέλες μπανάνας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε ζύμη (αν χρησιμοποιήσετε σοκολάτα θα φροντίσετε να σκεπαστεί καλά με χυλό) και με ένα δεύτερο τη σπρώχνετε να πέφτει στο καυτό λάδι. Η ζύμη φουσκώνει σχεδόν αμέσως και μόλις πάρει χρώμα γυρίζετε τους λουκουμάδες να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά. Με μήλο, μπανάνα, σοκολάτα ή χωρίς αυτοί οι λουκουμάδες συνοδεύονται τέλεια με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Οι πιο εύκολοι λουκουμάδες που έχετε ετοιμάσει ποτέ. Η ζύμη γίνεται πολύ εύκολα ενώ στην καρδιά τους κρύβουν μια νόστιμη έκπληξη.

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε πρώτα τα κουκούτσια από τα μήλα μαζί με το κοτσάνι κι έπειτα με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα τους. Τα κόβετε οριζόντια σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού (θα έχουν την τρύπα στη μέση) και τις βάζετε σε ένα μπολ. Τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσέξτε δεν πρέπει να βάλετε πάρα πολλούς λουκουμάδες μαζί για να μπορείτε να τους γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.
Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζετε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι, καρύδια και κανέλα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.

Βήμα 2

Με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε πρώτα τα κουκούτσια από τα μήλα μαζί με το κοτσάνι κι έπειτα με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε προσεκτικά τη φλούδα τους. Τα κόβετε οριζόντια σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού (θα έχουν την τρύπα στη μέση) και τις βάζετε σε ένα μπολ. Τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Βήμα 3

Σε ένα βαθύ τηγάνι (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες στο χυλό και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσέξτε δεν πρέπει να βάλετε πάρα πολλούς λουκουμάδες μαζί για να μπορείτε να τους γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.

Βήμα 4

Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Τους βγάζετε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι, καρύδια και κανέλα.