mpara
clock icon
30'

Μπάρες με αποξηραμένα σύκα και βρώμη

Υλικά

  • 70γρ. σύκα ξερά
  • 100γρ. βρώμη
  • 40γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα δυο τρεις κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα σαν χοντρή πούδρα στο μπλέντερ, βάζοντας επιπλέον μία κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
  • Για καλύτερα αποτελέσματα στο ξεφορμάρισμα, μπορείτε να ντύσετε τα φορμάκια με λαδόκολλα.

Νόστιμες και υγιεινές μπάρες- ιδανική εναλλακτική για τις λιγούρες πριν το μεσημεριανό- που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας!

Ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το μέλι και το βούτυρο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα σύκα ψιλοκομμένα και τη βρώμη. Ανακατεύετε καλά.

Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένα μακρόστενα φορμάκια για μικρά ατομικά κέικ και το απλώνετε με τα δάχτυλα. Για καλύτερα αποτελέσματα, επειδή το μίγμα κολλάει, βρέχετε τα χέρια σας. Ψήνετε τις μπάρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και ξεφορμάρετε. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε τη ζάχαρη με το μέλι και το βούτυρο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε τα σύκα ψιλοκομμένα και τη βρώμη. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Μοιράζετε το μίγμα σε βουτυρωμένα μακρόστενα φορμάκια για μικρά ατομικά κέικ και το απλώνετε με τα δάχτυλα. Για καλύτερα αποτελέσματα, επειδή το μίγμα κολλάει, βρέχετε τα χέρια σας. Ψήνετε τις μπάρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βήμα 3

Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και ξεφορμάρετε. Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί για 1 εβδομάδα.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης, Food Styling: Αντωνία Κατή