fish-and-chips_anoigma
clock icon
40'

Μπακαλιάρος με πατάτες τηγανητές

Υλικά

  • 2 φιλέτα μπακαλιάρου ξαρμυρισμένα
  • 1 κιλό πατάτες για τηγάνισμα, χοντροκομμένες
  • μπόλικο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350ml μπίρα κρύα
  • αλάτι

Εύκολος και νόστιμος μπακαλιάρος με τηγανητές πατάτες, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο ΕΔΩ.

Σε ένα μπολ βάζετε τα 250γρ. αλεύρι, αλατίζετε και προσθέτετε την μπίρα. Ανακατεύετε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί το κουρκούτι. Περνάτε τα φιλέτα του ψαριού από το υπόλοιπο αλεύρι και τα αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια τα βουτάτε στο κουρκούτι φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα για 3 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα μια δυο φορές μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα φιλέτα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Τηγανίζετε και τις πατάτες και σερβίρετε ζεστές, πλάι στον μπακαλιάρο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ βάζετε τα 250γρ. αλεύρι, αλατίζετε και προσθέτετε την μπίρα. Ανακατεύετε ελαφρώς μέχρι να σχηματιστεί το κουρκούτι. Περνάτε τα φιλέτα του ψαριού από το υπόλοιπο αλεύρι και τα αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια τα βουτάτε στο κουρκούτι φροντίζοντας να καλυφθούν παντού.

Βήμα 2

Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα για 3 λεπτά περίπου, γυρνώντας τα μια δυο φορές μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε τα φιλέτα και τα ακουμπάτε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Βήμα 3

Τηγανίζετε και τις πατάτες και σερβίρετε ζεστές, πλάι στον μπακαλιάρο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb