Rum baba decorated with whipped cream and fresh raspberry, blueb
clock icon
1:10'

Μπαμπάδες με κρέμα

Υλικά

Αφράτοι και απολαυστικοί, σιροπιαστοί μπαμπάδες, που φουσκώνουν σωστά χάρη στη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ. Συνοδέψτε τους με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.

Για το σιρόπι: Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου πάρουν μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά 2 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν και το σιρόπι είναι έτοιμο.
Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο που έχουμε λιώσει από πριν και έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σταματάμε το μίξερ, σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 10-12 βουτυρωμένα μικρά ατομικά φορμάκια για κέικ και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και αφήνουμε τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρουμε και τους μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Τρυπάμε τους κρύους μπαμπάδες σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τους μπαμπάδες στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψουμε στα δύο) και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και φυλλαράκια δυόσμου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για το σιρόπι: Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου πάρουν μια βράση. Σβήνουμε τη φωτιά 2 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν και το σιρόπι είναι έτοιμο.

Βήμα 2

Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο που έχουμε λιώσει από πριν και έχουμε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3

Σταματάμε το μίξερ, σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.

Βήμα 4

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 10-12 βουτυρωμένα μικρά ατομικά φορμάκια για κέικ και τα ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά. Βγάζουμε τα φορμάκια από τον φούρνο και αφήνουμε τους μπαμπάδες να κρυώσουν. Τους ξεφορμάρουμε και τους μεταφέρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

Βήμα 5

Τρυπάμε τους κρύους μπαμπάδες σε πολλά σημεία με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τους αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 6

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο. Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τους μπαμπάδες στη μέση (χωρίς όμως να τους κόψουμε στα δύο) και τους γεμίζουμε με την κρέμα. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα και φυλλαράκια δυόσμου.