tiganites mpananes
clock icon
20'

Μπανάνες τηγανητές με ρούμι και παγωτό κανέλα

Υλικά

  • 6 μεγάλες μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
  • 1 νεροπότηρο ρούμι
  • 100γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 6 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κιλό παγωτό κανέλα

Tips

  • Αν θέλετε να προσθέσετε και λίγους ξηρούς καρπούς, μπορείτε να πασπαλίσετε με λίγο αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο.

Οι τηγανητές μπανάνες ταιριάζουν υπέροχα με παγωτό και είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος για να ολοκληρώσετε ένα γεύμα. Δείτε τη συνταγή για σπιτικό παγωτό κανέλα ΕΔΩ.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Βάζετε τις μπανάνες καθαρισμένες και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τις καβουρδίζετε να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το ρούμι αδειάζοντάς το προσεκτικά μέσα στο τηγάνι.
Αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Βγάζετε τις μπανάνες σε πιατέλα και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος.
Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε δεξιά και αριστερά από μισή μπανάνα. Στη μέση βάζετε μπόλικο παγωτό κανέλα. Περιχύνετε με το σιρόπι του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το φρέσκο βούτυρο. Βάζετε τις μπανάνες καθαρισμένες και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τις καβουρδίζετε να ροδοκοκκινίσουν και τις σβήνετε με το ρούμι αδειάζοντάς το προσεκτικά μέσα στο τηγάνι.

Βήμα 2

Αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσει η σάλτσα. Βγάζετε τις μπανάνες σε πιατέλα και τις κόβετε στη μέση, κατά μήκος.

Βήμα 3

Σε κάθε πιάτο ακουμπάτε δεξιά και αριστερά από μισή μπανάνα. Στη μέση βάζετε μπόλικο παγωτό κανέλα. Περιχύνετε με το σιρόπι του τηγανιού και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb