MPARMPOYNIA-GEMISTA
clock icon
40'

Μπαρμπούνια γεμιστά από τους Λειψούς

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια, μέτριου μεγέθους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4-5 φρυγανιές, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι κρασί, αρετσίνωτο
  • αλάτι, πιπέρι

Μια εύκολη συνταγή για ψάρι, που θα σας αρέσει πολύ. Η γέμιση χαρίζει στα τηγανητά μπαρμπούνια ακόμη πιο νόστιμη γεύση.

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξετε την κοιλιά τους.
Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και γεμίζετε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.
Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, αραδιάζετε τα ψάρια και ρίχνετε όση γέμιση έχει περισσέψει. Τα τηγανίζετε ελαφρά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και σιγοψήνετε για 10-12 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζετε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα μπαρμπούνια χωρίς να ανοίξετε την κοιλιά τους.

Βήμα 2

Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το σκόρδο, το μαϊντανό και το μισό λάδι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και γεμίζετε τα μπαρμπούνια από το κεφάλι.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ τηγάνι. Όταν κάψει, αραδιάζετε τα ψάρια και ρίχνετε όση γέμιση έχει περισσέψει. Τα τηγανίζετε ελαφρά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε ελάχιστο νερό και σιγοψήνετε για 10-12 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε τα ψάρια με λίγο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey