almura biskota me kastana
clock icon
35'

Μπισκότα με κάστανα και παρμεζάνα

Υλικά

  • 16 κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη ή γραβιέρα Αμφιλοχίας
  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180γρ. βούτυρο φρέσκο, αλατισμένο και μαλακωμένο
  • 1 ολόκληρο αβγό + 1 κρόκο
  • αλάτι, πιπέρι

Τραγανά αλμυρά μπισκότα, κατάλληλα για να συνοδεύσουν τα απεριτίφ τις γιορτινές μέρες και να μας ανοίξουν την όρεξη…

Τρίβετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι με τα δάχτυλα. Προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τα κάστανα και πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο αλάτι.
Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, το οποίο κόβετε σε φέτες πάχους σχεδόν 1εκ.
Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Τρίβετε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι με τα δάχτυλα. Προσθέτετε τα αβγά, το τυρί, τα κάστανα και πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Πλάθετε τη ζύμη σε ρολό, το οποίο κόβετε σε φέτες πάχους σχεδόν 1εκ.

Βήμα 4

Αραδιάζετε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρετε σε μεταλλικό κουτί.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή