haloumi-mpougiournti
clock icon
40'

Μπουγιουρντί με χαλούμι

Υλικά

  • 1 πακέτο χαλούμι, σε φέτες
  • 1 ντομάτα, σε ροδέλες
  • 4 λιαστές ντομάτες
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού κάππαρη
  • μερικές ελιές πράσινες ή μαύρες
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • θυμάρι ή ρίγανη
  • μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά

Το μπουγιουρντί γίνεται συνήθως με φέτα. Σε αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε τον διάσημο μεζέ με χαλούμι και το αποτέλεσμα θα σας αρέσει εξίσου πολύ.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζετε το χαλούμι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές και την κάππαρη.
Ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη και με το μπούκοβο. Κλείνετε το χαρτί σε πακέτο και το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.
Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το μπουγιουρντί σας με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος βάζετε το χαλούμι, τη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες, την πιπεριά, τις ελιές και την κάππαρη.

Βήμα 2

Ραντίζετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη και με το μπούκοβο. Κλείνετε το χαρτί σε πακέτο και το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι.

Βήμα 3

Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Σερβίρετε το μπουγιουρντί σας με ζεστό, φρυγανισμένο ψωμάκι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσα