dipaki-me-katsikisio-tyri
clock icon
15'

Ντιπ με κατσικίσιο τυρί και βερίκοκα

Υλικά

  • 200γρ. κατσικίσιο τυρί chèvre ή άλλο μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 12 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • λίγα φυλλαράκια δυόσμου για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μερικά κράκερ στρογγυλά, αλμυρά για το σερβίρισμα

Το κατσικίσιο τυρί συνδυάζεται αρμονικά με τα αποξηραμένα βερίκοκα, δίνοντας ένα ντιπάκι με πλούσια γεύση. Σερβιρισμένο πάνω σε κράκερ γίνεται ιδανικό συνοδευτικό για το κρασί.

Κόβετε τα βερίκοκα σε πολύ μικρούς κύβους και τα ρίχνετε σε μπολ.
Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε.
Με ένα κουτάλι μοιράζετε την κρέμα τυριού πάνω στα κράκερ και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Στολίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα βερίκοκα σε πολύ μικρούς κύβους και τα ρίχνετε σε μπολ.

Βήμα 2

Σε ένα δεύτερο μπολ βάζετε το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος, τον δυόσμο, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Χτυπάτε καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτετε τα βερίκοκα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Με ένα κουτάλι μοιράζετε την κρέμα τυριού πάνω στα κράκερ και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Στολίζετε με λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb