pennes kokkinis fakis small
clock icon
50'

Πέννες κόκκινης φακής με τόνο, κρύα σάλτσα πιπεριάς και ελιές

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες κόκκινης φακής, βρασμένες, κρύες
  • 40 γρ. κάππαρη
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κονσέρβες τόνου των 100 γρ., σε λάδι
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο
  • Για την κρύα σάλτσα πιπεριάς

  • 300 γρ. πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, ψημένες, από βαζάκι
  • 30 γρ. αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα
  • 30 γρ. φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι

Μια διαφορετική σαλάτα ζυμαρικών από πέννες κόκκινης φακής, που συνδυάζονται υπέροχα με την κρύα σάλτσα κόκκινης πιπεριάς για να ένα πολύ γευστικό αλλά και υγιεινό και θρεπτικό αποτέλεσμα.

Για να ετοιμάσουμε την κρύα σάλτσα πιπεριάς, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός του τόνου και προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά μπολ. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον μοιράζουμε πάνω από τη σαλάτα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να ετοιμάσουμε την κρύα σάλτσα πιπεριάς, βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα εκτός του τόνου και προσθέτουμε την πάστα πιπεριάς. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε τη σαλάτα σε ατομικά μπολ. Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του και τον μοιράζουμε πάνω από τη σαλάτα.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M