pita me kitrini kolokytha, anthotyro & stafides
clock icon
1:5'

Πίτα με κίτρινη κολοκύθα, ανθότυρο και καρύδια

Υλικά

  • 800γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • 2 μήλα χωρίς φλούδα
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα ζουμερά πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μαύρη σταφίδα ή σουλτανίνα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1½ φλιτζάνι ανθότυρο φρέσκο, θρυμματισμένο
  • 100γρ. καρύδια σπασμένα
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Μια πίτα με συνδυασμούς από γεύσεις και αρώματα που την κάνουν πραγματικά μοναδική.

Ξύνετε στον τρίφτη την κολοκύθα και τα μήλα, τα στύβετε με το χέρι και τα αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
Παίρνετε πρώτα το ξύσμα των πορτοκαλιών και μετά τα στύβετε και παίρνετε το χυμό τους.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα, τα μήλα και το ανθότυρο, και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Τέλος, προσθέτετε την κολοκύθα, τα μήλα και το ανθότυρο και ανακατεύετε με σπάτουλα.
Ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί διαμ. 28-30εκ. και ψήνετε την πίτα για 35-40 λεπτά περίπου στους 175°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει ελαφρώς και κόβετε σε κομμάτια. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την πίτα με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξύνετε στον τρίφτη την κολοκύθα και τα μήλα, τα στύβετε με το χέρι και τα αφήνετε σε τρυπητό να στραγγίξουν.

Βήμα 2

Παίρνετε πρώτα το ξύσμα των πορτοκαλιών και μετά τα στύβετε και παίρνετε το χυμό τους.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την κολοκύθα, τα μήλα και το ανθότυρο, και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Τέλος, προσθέτετε την κολοκύθα, τα μήλα και το ανθότυρο και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Βήμα 4

Ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί διαμ. 28-30εκ. και ψήνετε την πίτα για 35-40 λεπτά περίπου στους 175°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο να κρυώσει ελαφρώς και κόβετε σε κομμάτια. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την πίτα με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb