PIZZA-ME-MELITZANES
clock icon
40'

Πίτσα με μελιτζάνες, φέτα και γραβιέρα Αμφιλοχίας

Υλικά

  • 4 αραβικές πίτες μεγάλες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • σάλτσα ντομάτας
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και το ψήσιμο

Η καλοκαιρινή μελιτζάνα πάει παντού! Εμείς τη βάζουμε και σε μια εύκολη πίτσα.

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ή τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο.
Φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, όπως περιγράφεται στη συνταγή «Τούρτα» με κολοκυθάκια, τυριά και αβγά μάτια».
Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, απλώνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και την καλύπτετε με ροδέλες μελιτζάνας (ψητής ή τηγανητής).
Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ή τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο.

Βήμα 2

Φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας, όπως περιγράφεται στη συνταγή «Τούρτα» με κολοκυθάκια, τυριά και αβγά μάτια».

Βήμα 3

Αλείφετε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, απλώνετε από πάνω λίγη σάλτσα ντομάτας και την καλύπτετε με ροδέλες μελιτζάνας (ψητής ή τηγανητής).

Βήμα 4

Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν λίγο χρώμα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος-Food Styling: Elena Jeffrey