pizza ananas
clock icon
55'

Πίτσα με ντομάτα, προσούτο, μοτσαρέλα και ανανά

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 κυβάκι μαγιά νωπή (25γρ.)
  • 350ml νερό χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι
  • Για την πίτσα

  • 200γρ. Ανανά Del MONTE σε κομμάτια
  • 200γρ. προσούτο
  • 200γρ. μοτσαρέλα για πίτσα

Το ξέρατε ότι η hawaiian pizza ή αλλιώς πίτσα με ανανά είναι ελληνική συνταγή; Εμπνευστής της ο Σαμ Πανάπουλος που είχε εστιατόρια στον Καναδά. Εμείς σας προτείνουμε τη δική μας εκδοχή, πάντα με νόστιμο ανανά, σε συνδυασμό με προσούτο και μοτσαρέλα.

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, με λίγο από το χλιαρό νερό, λίγο αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνετε το προζύμι να αφρίσει και να φουσκώσει. Ύστερα προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι εναλλάξ με το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει σχήμα η ζύμη.
Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο σας και τη ζυμώνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την κάνετε μπαλίτσα, τη μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο μπάλες και με το χέρι ή τον πλάστη την ανοίγετε σε δύο πίτσες. Τις βάζετε σε λαδωμένα ταψιά. Με ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης, σε λεπτή στρώση. Προσθέτετε το προσούτο, κομμάτια ανανά και ένα παχύ στρώμα από μοτσαρέλα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC πάνω κάτω και όταν φτάσει τη θερμοκρασία, ψήνετε τις πίτσες μία - μία για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε τη μαγιά, με λίγο από το χλιαρό νερό, λίγο αλεύρι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε με το χέρι σας μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνετε το προζύμι να αφρίσει και να φουσκώσει. Ύστερα προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι εναλλάξ με το υπόλοιπο νερό, το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να πάρει σχήμα η ζύμη.

Βήμα 2

Μεταφέρετε τη ζύμη στον πάγκο σας και τη ζυμώνετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Την κάνετε μπαλίτσα, τη μεταφέρετε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζετε με μια νωπή πετσέτα ή με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη την ντομάτα κονκασέ μαζί με το σκόρδο και τη βάζετε σε ένα φαρδύ τηγάνι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλατίζετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 4

Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη χωρίζετε σε δύο μπάλες και με το χέρι ή τον πλάστη την ανοίγετε σε δύο πίτσες. Τις βάζετε σε λαδωμένα ταψιά. Με ένα κουτάλι απλώνετε τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύμης, σε λεπτή στρώση. Προσθέτετε το προσούτο, κομμάτια ανανά και ένα παχύ στρώμα από μοτσαρέλα.

Βήμα 5

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC πάνω κάτω και όταν φτάσει τη θερμοκρασία, ψήνετε τις πίτσες μία - μία για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.