patates-me-bacon
clock icon
40'

Πατάτες γεμιστές με τυριά και προσούτο

Υλικά

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 70γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 70γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 8 φέτες προσούτο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Ο συνδυασμός ψητής πατάτας με προσούτο και λιωμένα τυριά θα σας μείνει αξέχαστος!

Βράζετε προσεκτικά τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να τσιμπιούνται μέχρι μέσα με το πιρούνι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζετε τις πατάτες και, όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, αδειάζετε λίγη από την ψίχα τους και την ανακατεύετε με τη μουστάρδα, τα τυριά και το μαϊντανό.
Γεμίζετε το κενό που δημιουργήσατε με το μίγμα, διακοσμείτε τις πατάτες με δύο ρολαρισμένες φέτες προσούτο την καθεμία και τις βάζετε σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε προσεκτικά τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε αλατισμένο νερό, μέχρι να τσιμπιούνται μέχρι μέσα με το πιρούνι.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στραγγίζετε τις πατάτες και, όταν κρυώσουν λίγο, τις κόβετε κατά μήκος στη μέση, αδειάζετε λίγη από την ψίχα τους και την ανακατεύετε με τη μουστάρδα, τα τυριά και το μαϊντανό.

Βήμα 3

Γεμίζετε το κενό που δημιουργήσατε με το μίγμα, διακοσμείτε τις πατάτες με δύο ρολαρισμένες φέτες προσούτο την καθεμία και τις βάζετε σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να αρχίσουν να λιώνουν τα τυριά.