paidakia

Υλικά

  • 2 κιλά παϊδάκια καλά κομμένα από το χασάπη σας
  • μπόλικη ρίγανη
  • λίγο λάδι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι

Τα παϊδάκια είναι καλό να τα ψήσετε πάνω σε μια μικρή ψησταριά. Μπορείτε βέβαια να τα μαγειρέψτε και στο φούρνο.

Ανοίξτε το πακέτο με τα παϊδάκια όπως σας το έδωσε ο χασάπης σας και απλώστε τα σε δύο τρεις σειρές μέσα σε ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και, όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, βάζετε το ταψί στη μέση περίπου του φούρνου. Βγάζετε τη σχάρα, απλώνετε πάνω τα παϊδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τη βάζετε στη σκάλα πάνω από το ταψί.
Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τα παϊδάκια για 15 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν πήραν χρώμα. Αν όχι, τα αφήνετε για 5-10 λεπτά επιπλέον, έπειτα τα βγάζετε, τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναβάζετε στο φούρνο τα ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε σειρές πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους ρίχνετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, έπειτα τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και τα σερβίρετε καυτά στο τραπέζι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανοίξτε το πακέτο με τα παϊδάκια όπως σας το έδωσε ο χασάπης σας και απλώστε τα σε δύο τρεις σειρές μέσα σε ένα ταψί, περιχύνοντάς τα με λίγο λάδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 220 βαθμούς και, όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, βάζετε το ταψί στη μέση περίπου του φούρνου. Βγάζετε τη σχάρα, απλώνετε πάνω τα παϊδάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τη βάζετε στη σκάλα πάνω από το ταψί.

Βήμα 3

Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τα παϊδάκια για 15 λεπτά περίπου. Ελέγχετε αν πήραν χρώμα. Αν όχι, τα αφήνετε για 5-10 λεπτά επιπλέον, έπειτα τα βγάζετε, τα αναποδογυρίζετε και τα ξαναβάζετε στο φούρνο τα ψηθούν για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 4

Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε σειρές πάνω σε μια μεγάλη πιατέλα. Τους ρίχνετε ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, έπειτα τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού και τα σερβίρετε καυτά στο τραπέζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb