epidorpio
clock icon
20'

Πεπόνι με μανούρι, κρέμα βαλσαμικού και μυρωδικά

Υλικά

  • 1 πεπόνι
  • 300γρ. μανούρι
  • 10 φύλλα μέντα
  • 10 φύλλα βασιλικό φρέσκο
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • κρέμα βαλσαμικού (σύκο ή ρόδι)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (κατά προτίμηση 4 διαφορετικά είδη -μαύρο, λευκό, ροζ, πράσινο)

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πεπόνι με ροδάκινα, που ταιριάζουν εξίσου ωραία.
  • Κρέμα βαλσαμικού θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Δεν φαντάζεστε πόσο ταιριάζει το πεπόνι με το μανούρι. 

Καθαρίζετε το πεπόνι, το κόβετε σε χοντρούς κύβους και το βάζετε σε μπολ.
Κόβετε το μανούρι σε χοντρούς κύβους. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σοτάρετε τους κύβους του τυριού, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές, ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Ρίχνετε το τυρί στο μπολ με το πεπόνι, προσθέτετε τα φύλλα της μέντας και του βασιλικού, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Σερβίρετε σε μεγάλη σαλατιέρα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studiom.gr

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε το πεπόνι, το κόβετε σε χοντρούς κύβους και το βάζετε σε μπολ.

Βήμα 2

Κόβετε το μανούρι σε χοντρούς κύβους. Ζεσταίνετε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, να κάψει και σοτάρετε τους κύβους του τυριού, να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές, ανακατεύοντας με σπάτουλα.

Βήμα 3

Ρίχνετε το τυρί στο μπολ με το πεπόνι, προσθέτετε τα φύλλα της μέντας και του βασιλικού, το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Σερβίρετε σε μεγάλη σαλατιέρα, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, περιχύνετε με την κρέμα βαλσαμικού.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: Studiom.gr