fasolakia freska kai xantres
clock icon
1:40'

Πράσινα φασολάκια με φασόλια χάντρες

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια χάντρες φρέσκα, τον εσωτερικό καρπό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κιλό πράσινα φασολάκια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • 2 πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα πράσινα φασολάκια συνδυάζονται αρμονικά με τα φασόλια χάντρες και γίνονται το τέλειο μεσημεριανό γεύμα. Προσθέστε και λίγη φέτα στο πιάτο σας.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα φασόλια χάντρες και τα ζεματάτε για 5-10 λεπτά. Σουρώνετε και αφήνετε να στραγγίξουν. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε τα πράσινα φασολάκια, τις χάντρες, το καρότο και τις πατάτες συνεχίζοντας το ανακάτεμα ανά διαστήματα. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει.
Κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Σερβίρετε τα φασολάκια και τις χάντρες σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο ωμό ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε τα φασόλια χάντρες και τα ζεματάτε για 5-10 λεπτά. Σουρώνετε και αφήνετε να στραγγίξουν. Στην ίδια στεγνή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον ντοματοπελτέ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα για 3 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα πράσινα φασολάκια, τις χάντρες, το καρότο και τις πατάτες συνεχίζοντας το ανακάτεμα ανά διαστήματα. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, ένα ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει.

Βήμα 3

Κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του. Σερβίρετε τα φασολάκια και τις χάντρες σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο ωμό ελαιόλαδο, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύοντας με φρέσκο ζυμωτό ψωμί και τυρί φέτα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση