prasotigania-me-patates
clock icon
35'

Πρασοτηγανιά με πατάτες, λουκάνικα και μυζήθρα

Υλικά

  • 2 λουκάνικα, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα πράσα, σε ροδέλες
  • 1 κιλό πατάτες, σε μεγάλους κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Αντί για λουκάνικο, δοκιμάστε μπέικον, πανσέτα ή οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό, όπως απάκι ή σύγκλινο.

Ένας πρώτης τάξεως μεζές για να συνοδέψετε τη μπίρα σας.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα λουκάνικα και τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το λουκάνικα στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι το λάδι.
Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τις πατάτες και την πιπεριά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν, φροντίζοντας να ανακατεύετε συχνά.
Στο τέλος προσθέτετε ξανά τα λουκάνικα, τη μυζήθρα και τον μαϊντανό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, ρίχνετε τα λουκάνικα και τα ψήνετε και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το λουκάνικα στην άκρη και ρίχνετε στο τηγάνι το λάδι.

Βήμα 2

Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το πράσο, τις πατάτες και την πιπεριά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα λαχανικά να μαλακώσουν, φροντίζοντας να ανακατεύετε συχνά.

Βήμα 3

Στο τέλος προσθέτετε ξανά τα λουκάνικα, τη μυζήθρα και τον μαϊντανό και σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρούτσα