Aguatsile Revithia 1
clock icon
40'

Ρεβίθια με σάλτσα πιπεριάς (aguachile), ατζούρι, πεπόνι και λουίζα

Υλικά

  • 600 γρ. μικρόσπερμα βρασμένα ρεβίθια παγωμένα στο ψυγείο (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. ατζούρι ξεσποριασμένο, κομμένο σε ροδέλες και στη συνέχεια στην μέση
  • 150 γρ. πεπόνι, κομμένο σε μεσαίους κύβους
  • 150 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ζουλιέν
  • Φύλλα γλιστρίδας
  • 200 ml χυμός λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαία πιπεριά Jalapeno
  • 1 κλωνάρι φρέσκια λουίζα
  • 4 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πολλοί θεωρούν το Aguachile (Αγκουατσίλε) ως το αυθεντικό μεξικανικό σεβίτσε. Η κλασική συνταγή από τη Σιναλόα γίνεται με γαρίδες και πολύ καυτερές πιπεριές. Εδώ το απολαμβάνουμε σε μια vegan και λιγότερο spicy εκδοχή.

Ετοιμάζουμε το «νερό πιπεριάς» ως εξής: χτυπάμε στο μπλέντερ τον χυμό λάιμ, το πετιμέζι, το ε.π. ελαιόλαδο και την πιπεριά Jalapeno
Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα ρεβίθια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αλατοπιπερωνούμε. Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος μαζί την πιπεριά Φλωρίνης, το ατζούρι, το κρεμμύδι, το πεπόνι. Γαρνίρουμε με τα φύλλα γλιστρίδας.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το «νερό πιπεριάς» ως εξής: χτυπάμε στο μπλέντερ τον χυμό λάιμ, το πετιμέζι, το ε.π. ελαιόλαδο και την πιπεριά Jalapeno

Βήμα 2

Σε ένα μεταλλικό σκεύος βάζουμε τα ρεβίθια με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αλατοπιπερωνούμε. Σερβίρουμε σε βαθύ σκεύος μαζί την πιπεριά Φλωρίνης, το ατζούρι, το κρεμμύδι, το πεπόνι. Γαρνίρουμε με τα φύλλα γλιστρίδας.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος