rosti

Υλικά

  • 500γρ. πατάτες
  • 60γρ. ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένα σε κυβάκια
  • 60γρ. γραβιέρα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 4κουτ. της σούπας λάδι
  • 4 αβγά

Oι ελβετικές αυτές «πατατογαλέτες» θα γίνουν το αγαπημένο σνακ των παιδιών την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο ή του παιχνιδιού στο σπίτι.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά (δεν τις βάζουμε στο νερό από την αρχή).
Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να φύγουν τα νερά τους και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα και τις ανακατεύουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε το μείγμα.
Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς το και πιέζοντάς το κάθε φορά που το γυρίζουμε.
Τηγανίζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε επάνω από το rosti.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά (δεν τις βάζουμε στο νερό από την αρχή).

Βήμα 2

Τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε να φύγουν τα νερά τους και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.

Βήμα 3

Τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα και τις ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε το μείγμα.

Βήμα 5

Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς το και πιέζοντάς το κάθε φορά που το γυρίζουμε.

Βήμα 6

Τηγανίζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε επάνω από το rosti.