MIKRI-LEFKI-SOKOLATA
clock icon
25'

Σαλάμι λευκής σοκολάτας με κράνα και καρύδια

Υλικά

    Για το σαλάμι

  • 100γρ. βούτυρο
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή,ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας σας ή κονιάκ
  • 150γρ. μπισκότα τύπου digestive χοντροκομμένα
  • 50γρ. μπισκότα oreo χοντροκομμένα
  • 50γρ. κράνα
  • 30γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 60γρ. καρύδια ψιλοκομμένα, για την επικάλυψη

Tips

  • Δεν αφήνετε το βούτυρο να κάψει, το λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το μισό, και το υπόλοιπο θα λιώσει μόνο του από τη θερμοκρασία που κρατάει.

Το λέμε σαλάμι αλλά δεν είναι αυτό που φαντάζεστε. Ίδιο σχήμα με το κλασικό, πλούσια, γλυκιά γεύση με τη λευκή σοκολάτα πρωταγωνιστή.

Λιώνετε το βούτυρο και το κρατάτε στην άκρη. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ στο μίγμα λευκής σοκολάτας, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα κρατάτε στην άκρη για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους.
Βάζετε σε ένα μπολ τα μπισκότα, τα κράνα και τα καρύδια, ρίχνετε και το μίγμα με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε πολύ καλά. Πλάθετε το μίγμα σε μακρύ σαλάμι, πασπαλίζετε μια επιφάνεια με το ψιλοκομμένο καρύδι και ρολάρετε το σαλάμι επάνω έτσι ώστε να καλυφθεί όλο με το καρύδι.
Τυλίγετε το σαλάμι μέσα σε λαδόκολλα και δένετε τις άκρες σαν καραμέλα. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και σερβίρετε. Το σαλάμι διατηρείται στο ψυγείο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε το βούτυρο και το κρατάτε στην άκρη. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Βήμα 2

Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο, το λικέρ στο μίγμα λευκής σοκολάτας, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα κρατάτε στην άκρη για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους.

Βήμα 3

Βάζετε σε ένα μπολ τα μπισκότα, τα κράνα και τα καρύδια, ρίχνετε και το μίγμα με τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύετε πολύ καλά. Πλάθετε το μίγμα σε μακρύ σαλάμι, πασπαλίζετε μια επιφάνεια με το ψιλοκομμένο καρύδι και ρολάρετε το σαλάμι επάνω έτσι ώστε να καλυφθεί όλο με το καρύδι.

Βήμα 4

Τυλίγετε το σαλάμι μέσα σε λαδόκολλα και δένετε τις άκρες σαν καραμέλα. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και σερβίρετε. Το σαλάμι διατηρείται στο ψυγείο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb