salata
clock icon
15'

Σαλάτα λάχανο με πιπεριές, καρότο, κάσιους και βινεγκρέτ με σόγια

Υλικά

  • 250γρ. λάχανο άσπρο, σε λεπτές λωρίδες
  • 250γρ. λάχανο κόκκινο, σε λεπτές λωρίδες
  • 50γρ. πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές φέτες
  • 50γρ. πιπεριά κίτρινη, σε λεπτές φέτες
  • 100γρ. καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 30γρ.  κάσιους χοντροκομμένα
  • 50γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε διαγώνιες φέτες
  • 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 80ml βινεγκρέτ σόγιας
  • Για τη βινεγκρέτ σόγιας:

  • 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 80γρ. σόγια σως
  • 20γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 30ml χυμό λεμονιού
  • 60ml χυμό λάιμ
  • 20γρ. μουστάρδα dijon
  • 400ml ηλιέλαιο
  • πιπέρι

Tips

  • Για τη βινεγκρέτ δίνετε μεγαλύτερη δοσολογία από την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί σε κάθε σαλάτα. Όση σας περισσέψει μπορείτε να την φυλάξετε σε βαζάκι στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Μία πλούσια και θρεπτική σαλάτα, που μπορεί να σταθεί και ως γεύμα. Η βινεγκρέτ σόγιας συνδυαστικά και με τα κάσιους απογειώνουν τη γεύση της σαλάτας.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ σόγιας: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το λάδι και τα χτυπάτε. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Εν τω μεταξύ έχετε ετοιμάσει όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα. Τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε καλά και σερβίρειτε.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης -Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ σόγιας: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το λάδι και τα χτυπάτε. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ηλιέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ έχετε ετοιμάσει όλα τα λαχανικά για τη σαλάτα. Τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα, περιχύνετε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύετε καλά και σερβίρειτε.

Βήμα 3

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης -Food styling: Elena Jeffrey